Política 15/04/2011

Francesc Homs no creu que s'hagi de parlar d'un "canvi d'època" en l'estat del benestar

El portaveu del Govern assegura que l'actitud de la Generalitat "serà la mateixa" malgrat les manifestacions, però assenyala que "si hem de visibilitzar més l'acció de l'executiu, ho farem"

Redacció
2 min
Francesc Homs, portaveu del Govern

BarcelonaFrancesc Homs, portaveu del Govern, ha reiterat la voluntat dialogant de la Generalitat pel que fa a les retallades en la Sanitat, i sobre la manifestació d'ahir a la plaça Sant Jaume, Homs ha dit que "el Govern ha d'acabar decidint quan hagi escoltat totes les parts. "No voldria ser dramàtic amb un 'canvi d'època'", ha dit, en una entrevista a RAC1, en referència als qui temen un desmantellament de l'estat del benestar. El portaveu de la Generalitat ha assegurat que l'actitud del Govern "serà la mateixa", tot i que ha fet autocrítica i ha assenyalat que "si hem de visibilitzar més l'acció de l'executiu, ho farem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre les retallades en altres àmbits, Homs ha assegurat que "una prioritat del govern és la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), perquè "som una nació sense estat i tenim mancances en molts àmbits, ja que cada dia hem de refer el nostre relat nacional, i els mitjans audiovisuals són molt importants en aquesta tasca". Tot i que ha assegurat que les retallades en aquest organisme es preveuen del 10%, Homs ha informat que hi estan negociant "d'una manera molt noble, sense fer soroll".

Dèficit i crítiques a Pajín

Pel que fa a la reunió de dimecres entre Artur Mas i el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, per trobar solucions al dèficit català, Homs ha pronosticat que "probablement a partir del 22 de maig les coses poden agafar un ritme diferent". El portaveu del Govern ha retret a Carlos Ocaña, secretari d'Estat d'Hisenda, el seu "no rotund", ja que va amenaçar al gener la Generalitat "d'intervenir Catalunya" si el seu dèficit superava l'objectiu fixat. En canvi, ha assegurat que Rubalcaba té una posició més dialogant. Menys benèvoles han estat les seves paraules sobre Leire Pajín, ministra de Sanitat, que va advertir que "actuaria" si les retallades en Sanitat eren "excessives": "Vol tutelar com fem les coses, és un despropòsit, i ho fa per motius populistes i preelectorals".

D'altra banda, Francesc Homs no ha volgut opinar sobre la polèmica originada arran de les paraules de l'alcalde de Vic, el democristià Josep Maria d'Abadal, que en una entrevista a l'ARA afirma que Duran i Lleida hauria de "deixar pas a una nova direcció" d'Unió: "com a portaveu, no em toca entrar-hi".

stats