CAP AL 26-J
Política 16/05/2016

Francesc Homs: "El 26-J farem la campanya més convergent que hem fet mai"

L'aspirant a liderar les llistes afirma que, en cas que s'opti per fundar un nou partit, haurà de néixer sobre la "base sòlida" que manté CDC

Europa Press
2 min
Francesc Homs és el cap de files al Congrés de Diputats de Democràcia i Llibertat, que integra CDC, Demòcrates i Reagrupament.

BarcelonaEl portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés i aspirant a liderar CDC el 26-J, Francesc Homs, ha avançat que el seu partit farà "la campanya més convergent" que mai hagin fet amb vista a les eleccions espanyoles, en la qual es bolcaran tots els quadres i militants del partit, començant pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu antecessor, Artur Mas. "Convergència té una base social molt important a Catalunya. Farem una campanya amb els nostres alcaldes i regidors. Serà una campanya on mobilitzarem tots els actius convergents", ha explicat en una entrevista d'Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Homs –que compta amb el suport de Carles Puigdemont, la consellera de la Presidència, Neus Munté, o la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per ser candidat–, serà una campanya molt compromesa amb el procés independentista i on CDC vendrà els seus vots "a preu d'or" si se'ls busca per pactar, i ha destacat la necessitat de ser present a les Corts estatals per defensar els interessos de Catalunya mentre aquesta no sigui independent.

Així mateix, ha argumentat que la decisió de fer una campanya molt convergent lliga amb la voluntat de crear un nou partit –si és l'opció que s'imposa aquest dissabte, quan també se celebren primàries–, sobre la "base sòlida" que manté Convergència. "No ho podrem fer sobre un foc nou, deixant al marge CDC. Això només ho podrem fer si tenim una cosa sòlida, una CDC ben situada", ha apuntat Homs, fet que els permetrà afrontar també un segon semestre de l'any complex.

Contra el pacte PSOE-C's

Per altra banda, després de preguntar-li per la voluntat del PSOE de bolcar-se a Catalunya aquest 26-J, Homs ha valorat que si el PSOE vol recuperar els catalans haurà d'explicar per què va pactar amb C's. Segons la seva opinió, aquest acord del partit de Pedro Sánchez va descol·locar molts ciutadans, i encara més quan els va acusar de ser la marca blanca del PP, entre altres coses.

"El PSOE havia estat un partit clarament catalanista, però ara ens hem perdut, perquè C's és moltes coses, però no un partit catalanista", ha sostingut després de recordar que també són contraris a la immersió lingüística. Per al portaveu de DL al Congrés, els catalans es mereixen compromisos i no gestualitat per part dels socialistes, i ha lamentat que s'oposin un altre cop a la celebració del referèndum.

stats