CONSELL EXECUTIU
Política 24/01/2012

El Govern vol un paper determinant a l'aeroport del Prat abans de decidir-ne la fórmula de gestió

Mas ho reivindicarà en la trobada amb Rajoy de la setmana vinent però l'executiu català es dóna marge per a una negociació sense presses

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat després del Consell Executiu que "ja ens esperàvem" la suspensió del concurs d'Aena, ja que n'havien estat informats. Tanmateix, ha criticat que l'anterior govern espanyol volgués privatitzar-la abans de fixar-hi el pes de les administracions catalanes. "Abans de decidir la fórmula -privatització o no-, demanem una gestió individualitzada del Prat i un paper clarament determinant de les institucions catalanes", ha reclamat Homs en la línia del conseller de Territori, Lluís Recoder.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, però, el portaveu del Govern ha marcat distància amb l'executiu espanyol en assegurar que "no hi ha coincidència en l'anàlisi conforme no cal competència entre aeroports i que sigui AENA qui els gestioni". "A veure què ens depara la negociació", ha afegit Homs, qui tampoc ha posat pressa: "en set anys amb el PSOE no es va resoldre, ara tampoc ho farà en quatre dies, ens donem marge per a la negociació". Artur Mas, però, ja reivindicarà la descentralització aeroportuària en la seva primera entrevista amb Mariano Rajoy la setmana vinent.

stats