CONSELL EXECUTIU
Política 09/04/2013

El Govern lamenta que es facin servir per a "ús partidista" els recursos del CNI

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha valorat així la informació de la revista 'Interviu' segons la qual aquest organisme va engegar un pla per dinamitar el procés sobiranista

M. Colomer / O. March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha lamentat aquest dimarts al matí que el CNI, segons publica la revista 'Interviu', engegués un pla per dinamitar el procés sobiranista. "S'han fet servir organismes que paguem entre tots per a interessos partidistes", ha considerat Homs en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una informació molt preocupant i inquietant", ha considerat el dirigent nacionalista, que ha considerat que determinades estructures de l'Estat treballen "a consciència" per descarrilar el procés. Homs ha demanat explicacions al ministeri de l'Interior sobre aquest assumpte.

Un reportatge publicat a la revista Interviu confirma l'existència d'un informe de l'agència anomenat 'Horizonte Después', que compta amb un pressupost de deu milions d'euros i que tenia com a principal objectiu evitar la majoria absoluta de CiU al Parlament i aturar, així, l'agenda nacional del llavors candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas.

L'operació 'Horizonte Después' s'emmarcava -segons explica la revista- en tres fases. La primera consistia en potenciar la presència de tertulians i periodistes als mitjans de comunicació catalans per tal d'explicar i defensar la conveniència de la unitat d'Espanya. En la segona fase, es tractava de subvencionar els mitjans de comunicació més "espanyolistes" de Catalunya. I, finalment, la tercera fase consistia en treure a la llum antics informes del propi CNI i de la policia espanyola que, tot i que no estiguessin contrastats, perjudiquessin als principals responsables del procés sobiranista català. En aquesta tercera fase s'emmarcarien els suposats esborranys d'informes policials que va publicar a al llarg de la campanya electoral al diari El Mundo, i que acusaven a Mas i diversos membres de la família Pujol de tenir comptes bancaris a Suïssa.

stats