Política 03/03/2015

El Govern es planteja elaborar el "llibre negre" de la recentralització a Espanya

El conseller de la Presidència assegura que l'executiu espanyol està immers en la "olimpíada del no" i assegura que la suspensió del jutge Vidal atempta contra la independència judicial

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Govern s'està plantejant l'elaboració del "llibre negre" de la recentralització, segons ha explicat aquest dimarts el conseller de la Presidència, Francesc Homs, després de la reunió del consell executiu. "El govern espanyol està instal·lat en la olimpíada del no", ha apuntat en referència a la negativa a permetre al dret a decidir i a negociar les 23 propostes que el president de la Generalitat, Artur Mas, va elevar a Mariano Rajoy en l'última trobada formal que van mantenir a finals de juliol a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És la combinació de tot plegat el que ens fa pensar això", ha indicat sobre aquest futur "llibre negre". Homs ha denunciat la "nul·la voluntat de diàleg" del govern espanyol i ha carregat contra l'ús polític que fa el govern espanyol dels mecanismes de finançament de les comunitats autònomes. La redacció d'aquest document es farà a càrrec de tots els departaments de la Generalitat i serà difós a l'exterior.

Homs ha tret ferro al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre les estructures d'estat i ha volgut posar de manifest que les esmenes tombades eren d'ERC i estaven "reservades" per ser aprovades al ple del Parlament que se celebra a partir de demà dimecres.

stats