REUNIONS DE GOVERN
Política 21/02/2011

El PSC considera que Homs no té dret a assistir a les reunions del Consell Executiu

Els socialistes sospiten que el portaveu del Govern hi participa de forma habitual. Fins que no rebin una reposta de l'Executiu, el PSC preguntarà cada setmana si hi ha assistit o no

Efe
1 min

BarcelonaEl PSC creu que el secretari general de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, no pot assistir a les reunions del Consell Executiu, però com que sospita que participa en les trobades setmanals del Govern, ha demanat explicacions a l'executiu català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, la portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha presentat una bateria de preguntes per escrit al Govern en les quals reclama saber si és cert que el secretari general de Presidència, Francesc Homs, assisteix com si fos un conseller més al Consell Executiu. En cas afirmatiu, el primer grup de l'oposició reclama saber "quins motius" justifiquen la seva assistència, "qui" autoritza la seva presència i "quin és el fonament jurídic" que la recolza.

El PSC ha registrat cinc preguntes, una per cada reunió del Govern que s'ha celebrat fins ara, i una sisena per saber si l'executiu català confirma les informacions periodístiques que asseguren que Homs participa de les reunions del Consell Executiu. Els socialistes catalans entenen que l'actual llei de la presidència de la Generalitat i del Govern, aprovada el 2008, empara que assisteixin al Consell Executiu el president català, els consellers i, com a molt, el secretari del Govern.

Més enllà d'aquestes persones, el PSC acceptaria que el Govern pugui autoritzar a un alt càrrec a intervenir temporalment al Consell Executiu per exposar un assumpte d'interès, però entén que si Homs participa de forma habitual en el Consell Executiu, això suposaria que està forçant la interpretació de la llei. Per aquest motiu, i fins que rebi una resposta del Govern, el PSC té previst entrar cada setmana una pregunta sobre si Homs ha assistit o no a la corresponent reunió del Consell Executiu.

stats