CONSELL EXECUTIU
Política 31/01/2012

Homs: "El pacte fiscal i les infraestructures es tractaran demà a la reunió entre Mas i Rajoy"

El portaveu del Govern, Francesc Homs, explica que la sortida de la crisi centrarà bona part de la primera trobada entre els presidents català i espanyol

S. González / O. March
1 min
Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat a la sortida del consell executiu que el pacte fiscal i les infraestructures "es tractaran" a la reunió que mantindran demà a Madrid el president català, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, en la que serà la primera trobada oficial després que Rajoy fos escollit. "Plantegem la reunió en el marc d'una agenda única, una agenda catalana", ha considerat Homs, tot i que també ha admès que la cita tindrà un caire econòmic molt destacat més enllà de les qüestions referides a l'autogovern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'impuls de l'economia i l'austeritat pressupostària seran prioritats en la reunió Mas-Rajoy", ha explicat el portaveu del Govern a la sortida del consell executiu, on aquest dimarts ha acudit Josep A. Duran i Lleida, president de les comissions bilaterals Estat-Generalitat. Pel que fa a l'austeritat, Homs ha considerat que caldria que totes les comunitats "seguissin el mateix camí que Catalunya".

El portaveu del Govern ha explicat que per part de Catalunya hi ha voluntat d'arribar a compromisos concrets amb l'Estat per tal de fer reformes estructurals –ha posat com a exemple les lleis òmnibus–, i ha manifestat que s'espera "lleialtat institucional" per part de Rajoy.

stats