CONSELL EXECUTIU
Política 08/11/2011

El Govern considera aquesta "una de les legislatures més negres quant a autogovern"

Homs critica la manca de traspassos, els recursos a lleis catalanes i la vulneració de competències traspassades protagonitzats pel govern de Zapatero

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest matí, després del Consell Executiu que la que ara acaba és "una de es legislatures més negres quant a autogovern". "No és una bona notícia", ha afirmat, i ha recordat alguns dels desacords dels últims anys. "Dels 80 traspassos plantejats pel tripartit, n’hi ha hagut 10 i mal comptats, molts d’ells incomplets", ha començat. En el marc del finançament, no ha valorat l'acord tancat l'estiu de 2009, però ha recordat que estan "pendents de cobrar el fons competitivitat que deu el govern espanyol" i que "pel que fa al consorci tributari que preveu article 204 de l’Estatut el més calent està a l’aigüera i s’havia d’haver constituït el 2008".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, Homs també ha denunciat la "vulneració constant de competències" en matèria centrals com les "polítiques socials o la immersió lingüística". Ha criticat, per exemple, que "el 70% de la llei de la dependència vulnerava l'Estatut" o l'aprovació del decret sobre la tercera hora del castellà. Pel que fa al traspàs de beques, igualment, "el més calent també està a l'aigüera". Ha posat sobre la taula de la mateixa manera el recurs contra la llei de consultes populars impulsada pel tripartit. I tot això "ho va promoure no el PP, sinó el govern socialista", ha recordat.

Com a últim exemple, Homs ha subratllat els constants dictàmens que els respectius governs catalans han demanat respecte la vulneració de l'autogovern a través de normes aprovades per l'executiu central. Avui mateix, per exemple, el Consell Executiu ha demanat un nou dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre el Pla Estatal de Protecció Civil davant de risc d'inundacions. "Les competències en protecció civil estan clarament traspassades", ha recordat Homs.

stats