CONSELL EXECUTIU
Política 15/03/2011

El Govern afirma que el debat no és si suprimir o no successions, sinó com cobrar tot el finançament

Homs s'ha mostrat obert a eliminar també l'impost de donacions, com li exigeix el PP, i ha instat la resta de forces a pressionar conjuntament davant Madrid

Roger Tugas / Marc Colomer
1 min

BARCELONAEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha respost a les crítiques dels partits d'esquerres, que li exigeixen ajornar la supressió de l'impost de successions per garantir uns ingressos que permetin frenar algunes retallades. Segons ha respost Homs, l'impost només aportaria 150 milions d'euros, i no 500 –com asseguren PSC, ICV-EUiA i ERC– i, per tant, "el debat del pressupost no és sobre l'impost de successions, sinó que el problema és que Madrid no paga el que deu", en referència als 1.350 milions d'euros que li exigeix la Generalitat pel fons de competitivitat d'enguany.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, el portaveu de l'executiu s'ha mostrat "d'acord amb en [Joaquim] Nadal quan diu que seria un debat amputat el dels pressupostos sense saber els ingressos que hi haurà" i, malgrat que el dirigent socialista es referia als ingressos per l'impost de successions, Homs l'ha instat a sumar-se a la pressió del Govern per reclamar el finançament íntegre a Madrid. El portaveu també ha avançat que en un màxim de dues setmanes l'executiu portarà al Parlament el projecte de llei per suprimir l'impost i, malgrat que s'ha tancat a cedir davant les forces d'esquerra d'ajornar el debat, sí que s'ha mostrat obert a parlar amb el PP per eliminar també l'impost de donacions, com li exigeixen els populars. Aquest gest acosta una mica més el Govern a pactar amb ells en l'àmbit econòmic, amb els pressupostos del 2011 a l'horitzó.

stats