CONSELL EXECUTIU
Política 07/02/2012

El Govern estudia compensar l'ajornament de la taxa turística amb una taxa a les distribuïdores d'aigua

La intenció és complir l'objectiu de dèficit malgrat el pacte amb el PP que obliga a renunciar a ingressos que s'esperaven del sector hoteler

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha confirmat després del consell executiu que les negociacions pressupostàries amb el PP "estan avançant" en la línia del retard de l'aplicació de la taxa turística –fins passat l'estiu, malgrat que tot apunta que seria al novembre– i certes exempcions en el copagament farmacèutic. Aquestes modificacions, segons Homs, no haurien de fer variar l'objectiu de dèficit atès que "tot i que havia una previsió d'ingressos", algunes de les esmenes presentades per CiU "han de permetre compensar el conjunt del pressupost". No ha detallat la fórmula que prendrien, tot i que sí que ha ratificat la voluntat de complir amb l'objectiu de dèficit, ja que "no pots gastar més del que ingresses i esperar que algú pagui la diferència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern també ha confirmat que s'està estudiant cobrar a les distribuïdores d'aigua "un gravamen a l'aigua que es capta al medi i a la que es desaprofita per pèrdues", tot i que els nous ingressos anirien destinats directament a pal·liar la situació de l'Agència Catalana de l'Aigua, "que està a prop de la fallida". Homs ha especificat, però, que aquesta taxa ja existia, tot i que estava bonificada amb una exempció del 100%, i confia que "no hauria d'afectar el rebut final de l'aigua".

stats