XLIII UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 23/08/2011

El Govern demana un "no rotund" a l'intent de "carregar-se l'autonomia financera i l'autogovern"

Homs reclama a totes les forces catalanes, i en especial al PSC, que no votin la reforma de la Constitució anunciada per Zapatero per limitar el sostre de despesa

Roger Tugas
2 min

PradaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha fet, tot just arribar a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), una primera valoració de la proposta de Zapatero de reformar la Constitució per limitar el sostre de despesa de les administracions i ha recordat que "no hi ha hagut ningú que hagi reduït més del 10% el pressupost" com Catalunya i, per tant, no els han de "donar lliçons". "Des del Govern ens mirem amb tota la prevenció del món tota reforma de la Constitució de la mà del PSOE i el PP", ha afegit, ja que aquesta modificació costaria molt de capgirar després, i ha demanat a "totes les forces catalanes, i en especial al PSC -com a partit català amb més diputats a Madrid-, que ho evitin". "Si el que volen és carregar-se l'autonomia financera i conseqüentment l'autogovern, hem de dir 'no' amb majúscules", ha exigit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha assistit a l'UCE per explicar-hi la proposta de pacte fiscal del Govern i ha concretat que les línies mestres són "singularitzar el model per a Catalunya", la "recapactació de tots els impostos per part d'una agència tributària pròpia" i una posterior "contribució a les arques de l'Estat" segons les despeses que escauen per compte de Catalunya i, "si s'escau, pel principi de solidaritat". El portaveu del Govern també ha celebrat el "balanç positiu de la comissió d'estudi" parlamentària i ha demanat a tots els partits que se sumin al pacte fiscal, una eina amb què "no s'hauria de fer front a les retallades" actuals. Pel que fa a les crítiques d'ERC, que rebutgen allò que no sigui un concert econòmic, Homs ha subratllat que "hi ha consens en un nom propi per al model català, però que aquest és el mateix" que el del País Basc i Navarra. "No ha de patir, el senyor Junqueras", ha conclòs Homs.

stats