Homs torna a instar al PSC a sumar-se al Pacte pel Dret Decidir

El conseller de la Presidència demana als socialistes catalans que centrin els seus esforços en traslladar la veu al poble de Catalunya

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha considerat que és moment de "passar pàgina" després de més de 30 anys d'esforços per part de totes les formacions polítiques, inclòs el PSC, per millorar la relació de Catalunya amb l'estat espanyol. Homs ha demanat als socialistes catalans una aposta clara en favor del dret a decidir del poble de Catalunya per poder projectar una imatge d'unitat i solidesa per aconseguir la consulta, que no s'aconseguirà, ha dit, "posant el dit a la nafra".

El conseller de la Presidència ha assistit a Gandesa al 25è aniversari del Consell Comarcal de la Terra Alta, on ha aprofitat per reivindicar el paper organitzatiu del territori d'aquestes institucions. Homs ha insistit en què cal centrar tots els esforços en aconseguir la consulta i ha instat, de nou, al PSC a sumar-se al Pacte pel Dret a Decidir. "Si volen que la consulta estigui més a prop, que s'hi apuntin definitivament", ha dit Homs.

El conseller ha considerat que només així, amb el consens de la majoria de les formacions polítiques i la societat civil, es podrà assolir aquest objectiu. "Posant el dit a la nafra no s'aconsegueix perquè després es projecta una imatge de Catalunya que no és prou sòlida", ha apuntat.

Per a Homs, han quedat esgotades les vies emprades fins a l'actualitat per aconseguir ser "més compresos" a la resta de l'estat espanyol. "Ho hem intentat tots, tot", ha dit. El conseller ha recordat que també el PSC ha contribuït en aquest camí amb l'actual model de finançament, un model que, segons ha dit, no ha servit "de res". "Hem de passar pàgina, centrar-nos en donar la veu al poble de Catalunya i el PSC s'hauria de centrar en això", ha demanat.

Defensa del paper del consells comarcals
El conseller de la Presidència ha aprofitat per reivindicar "la utilitat" per a l'organització territorial d'aquestes administracions "que a Madrid no han entès mai". Per aquest motiu, en ple procés "de recentralització administrativa" per part del govern espanyol, Homs ha defensat el consells comarcals "com espais operatius" que presten destacats serveis als municipis. "Si no els tinguéssim, els hauríem d'inventar", ha assegurat.

Més continguts de