DEBAT ENERGÈTIC
Política 02/03/2011

Homs xifra en 26 milions el cost de rebaixar un 5% les tarifes de Renfe

El portaveu del Govern recorda que el sistema tarifari és integrat amb el metro i els Ferrocarrils de la Generalitat

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha xifrat avui en 26 milions d'euros el cost per a la Generalitat de rebaixar un 5% les tarifes dels bitllets de Rodalies i mitjana distància de Renfe i ha assegurat que la xifra augmentaria si la retallada s'estengués al total del sistema tarifari integrat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe, Homs ha recordat que la Generalitat té transferides les competències de Rodalies de Renfe i que, per tant, preveu assumir el cost de la rebaixa que va proposar l'executiu espanyol la setmana passada amb l'objectiu d'abordar un estalvi energètic fomentant el transport públic en detriment del privat.

Homs ha afirmat que, en cas de baixar les tarifes dels bitllets de Rodalies, la rebaixa també hauria d'aplicar-se a la resta del transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona, ja que el bitllet és integrat amb metro i Ferrocarrils de la Generalitat.

"Això no és una broma, el cost són 26 milions quan la cosa no està per llançar coets. És evident que si és la Generalitat la responsable de fixar les tarifes del servei de Rodalies i del de Regionals, el que no podria és aplicar-ho aquí i no aplicar-ho al conjunt del sistema tarifari integrat i als Ferrocarrils de la Generalitat. No tindria sentit", ha manifestat.

stats