CONSELL EXECUTIU
Política 27/08/2013

El Govern aprova la llei que regula l'acció exterior catalana, una "pedra angular" de la legislatura

L'anunci arriba un dia després que hagi transcendit que l'executiu espanyol tindrà potestat per vetar els acords internacionals a què arribin les autonomies

R. Mateos / O. March
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei d'acció exterior de la Generalitat en la seva primera reunió després de les vacances d'estiu. Així ho ha explicat a la sortida de la trobada el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha qualificat el text de "pedra angular de la legislatura". La llei identifica tots els actors catalans que poden tenir veu a l'estranger i té com a intenció bàsica "la projecció de Catalunya com un actor internacional compromès, solidari i responsable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs és el responsable del departament d'Exteriors de la Generalitat, que en un primer moment havia de ser una conselleria autònoma però que finalment va situar-se sota el paraigua de Presidència. L'aprovació del projecte de llei arriba un dia després que el diari 'El País' publiqués que el govern espanyol tindrà la capacitat de vetar acords internacionals de les autonomies, que a partir d'ara hauran de passar pel sedàs del ministeri d'Afers Estrangers i del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. L'executiu del PP sempre ha optat per interpretar de forma restrictiva el marge de maniobra de les autonomies en matèria de representació exterior.

stats