CONSELL EXECUTIU
Política 04/03/2014

El Govern espera ingressar 215 milions d'euros amb la subhasta de tretze nous edificis

"És millor vendre immobles que retallar més", justifica el conseller de la Presidència, Francesc Homs

Oriol March
1 min
La seu de la conselleria d'Economia / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl Govern ha autoritzat aquest dimarts la subhasta de tretze edificis per un preu de sortida de 215 milions d'euros. Així ho ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Homs ha apuntat que aquests ingressos van en la línia de quadrar el pressupost per al 2014 i reduir el dèficit de la Generalitat. "És millor vendre immobles que retallar més, i ens agradaria trobar una certa solidaritat dels qui ens demanen que no retallem més i no aporten solucions", ha justificat el conseller.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de CiU ha acusat de nou el tripartit dels "deutes acumulats" i a l'Estat de l'"ofec econòmic" al qual, segons ell, se sotmet a les institucions catalanes. Els tretze edificis es vendran en un sol lot, són a Barcelona i actualment acullen dependències administratives de la Generalitat.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja va anunciar a finals de l'any passat un pla per racionalitzar les oficines de la Generalitat que pretenia vendre els edificis amb valor comercial (al centre de Barcelona) i traslladar els funcionaris a altres immobles en propietat i que no tinguin bona sortida al mercat, o buscar noves ubicacions de lloguer en zones perifèriques de la capital catalana.

Les vendes anunciades avui es podrien emmarcar dins d'aquest pla i se sumarien a privatitzacions d'edificis públics efectuades l'any passat, com l'operació de venda de també 13 immobles a AXA per 172 milions d'euros del juny de l'any passat. Aquest desembre, el Govern va vendre dos edificis més, entre els quals hi havia la seu del departament d'Economia.

stats