CONSELL EXECUTIU
Política 26/03/2013

El Govern modifica el Codi de Consum per "evitar" que es repeteixin casos com el de les participacions preferents

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu que el Govern ha aprovat modificar el Codi de Consum per "augmentar" la protecció dels consumidors en la contractació de crèdits i préstecs hipotecaris. Aquest projecte de llei, impulsat per la conselleria de Justícia i per la d'Empresa i Ocupació, ha de passar ara el seu corresponent tràmit parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta mesura, que no té efectes retroactius, va encaminada a aconseguir que no es repeteixin casos "lamentables" com el de les participacions preferents, segons ha explicat Homs. El projecte regula el contingut de la publicitat del producte per evitar la publicitat enganyosa, amplia la informació precontractual i inclou el deure d'entitats i notaris de fer comprensibles les implicacions econòmiques i jurídiques de la transacció i les conseqüències en cas d'impagament.

La reforma fixa un interès de demora màxim que no pot superar en 2,5 vegades l'interès legal del diner. Qualsevol clàusula que inclogui un tipus superior es considerarà "abusiva".

stats