CONSELL EXECUTIU
Política 01/02/2011

Homs critica que el govern del PSOE "no compleix els compromisos amb Catalunya"

El portaveu del Govern alerta que algunes de les mesures que proposa el govern espanyol poden restar competències

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, assegura que el govern del PSOE "no compleix els compromisos amb Catalunya". El dirigent de CiU ha lamentat els canvis de pronunciament del PSOE i ha alertat que les normatives que proposen poden "treure competències a la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha criticat que només s'hagin produït una desena de traspassos d'una llista de 40 i ha anunciat que demanaran a Madrid una resposta sobre els temes pendents. Ha posat per exemple les beques universitàries i ha recordat que al 2004 ja es va constituir una ponència per fer el traspàs. “Hi ha temes empantanegats que el govern espanyol ha estat incapaç de resoldre o complir”, ha etzibat Homs, que ha afegit que també sotmetran a revisió els traspassos que consideren insuficients, com el dels trens regionals i de rodalies.

Sobre les mesures que el PSOE va aprovar a la convenció de Saragossa per incrementar la cooperació entre comunitats autònomes, Homs ha dit que "són actes de partit legítims" però que el preocupant són els fets i "les decisions que s'estan prenent".

stats