CONSELL EXECUTIU
Política 30/04/2013

El Govern denuncia que l'Estat s'ha atorgat 33.000 milions d'euros més de marge de dèficit

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que els objectius de dèficit "són un atemptat contra l'estat del benestar"

M. Toro / O. March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat aquest dimarts a la roda de premsa posterior al consell executiu que el govern espanyol s'ha atorgat 33.000 milions d'euros més de dèficit en les successives modificacions de l'objectiu que ha anat obtenint de les institucions europees. "En aquest temps, a les autonomies només se'ls ha donat mil milions més de marge", ha lamentat Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els objectius marcats són un atemptat contra l'estat del benestar", ha apuntat el conseller, que ha cridat a fer "pedagogia" sobre les conseqüències d'aquest percentatge (1,2% segons l'últim consell de ministres). Aquesta pedagogia, assegura Homs, també és la porta d'entrada a fer front comú amb altres comunitats autònomes que se senten perjudicades pel repartiment actual.

Fent servir un gràfic, el portaveu del Govern ha volgut fer evident que, mentre que l'Estat ha passat d'un límit del 3% al 6,3%, les autonomies només han passat de l'1,1% a l'1,2%. "I això afecta directament educació, sanitat i polítiques socials, que van a càrrec de les autonomies", ha lamentat Homs.

stats