CONSELL EXECUTIU
Política 09/10/2012

El Govern atorga la Creu de Sant Jordi a títol pòstum a Martí Gasull

Va morir fa unes setmanes practicant muntanyisme. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, en destaca la seva "aportació vital" a la llengua catalana

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Govern concedirà a títol pòstum la Creu de Sant Jordi a Martí Gasull, fundador de la Plataforma per la Llengua, que va morir fa unes setmanes a l'Himàlaia practicant muntanyisme. Així ho ha anunciat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, que ha valorat "l'aportació vital" de Gasull a la defensa de llengua catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les properes setmanes es parlarà amb la família en quin moment es farà l'entrega de la condecoració.

En el comunicat de condol que va fer públic la Plataforma per la Llengua poc després de la seva mort, va assegurar que Gasull era "en aquests moments el principal activista i lluitador per la llengua catalana al nostre país", i el va definir com a "independentista i apassionat de l'alta muntanya, compromès amb la llengua, la cultura catalana, i prou conegut per la seva humanitat i compromís en la lluita pel nostre país".

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va destacar que Gasull era "d'aquelles persones que sempre ha tingut la convicció necessària per tenir clar el que calia, sobre la llengua, sobre la cultura i sobre la nació".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va declarar que "en aquests moments que passen coses tan interessants per al país, per les quals Martí Gasull ha treballat i ha donat tants esforços, és molt dolorós pensar que no hi pugui ser, per ell perquè vénen temps difícils però feliços, i per nosaltres perquè el necessitàvem molt".

stats