Publicitat
Publicitat

NOU FINANÇAMENT

Homs: "el que se'ns aplica ara no és solidaritat, és pura imposició"

El portaveu del Govern celebra la "grandíssima coincidència en el terreny del diagnòstic" entre els partits catalans conforme hi ha un problema de finançament

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha fet una valoració positiva de la ronda de trobades d'Artur Mas amb els diferents líders polítics abans de la cimera del 30 de maig del pacte fiscal i del ple del juliol per votar la proposta definitiva. Segons Homs, s'ha demostrat una "grandíssima coincidència en el terreny del diagnòstic" i no hi ha "cap força política a Catalunya que no tingui clar que hi ha un problema greu de finançament al nostre país", tot i que hi ha diferents fórmules per resoldre la situació i percepcions diverses de la gravetat del dèficit fiscal. Segons el portaveu de l'executiu català, pràcticament tots els partits aposten per un model propi de finançament per a la Generalitat, però amb diferències sobre com gestionar els tributs i si cal una Agència Tributària catalana. Un altre punt comú és la "necessitat que Catalunya estigui compromesa amb la solidaritat", malgrat que Homs ha criticat: "el que se'ns aplica ara és pura imposició, [...] basada en la lògica de l'arbitrarietat".

"El govern i la política espanyola haurien de prendre bona nota" d'aquesta unanimitat, segons el dirigent nacionalista, qui creu que a partir d'ara "el debat no és de legalitat", com el situen PSC i PP, sinó "eminentment polític". Homs ha recordat, per exemple, que algunes comunitats autònomes no formen part del règim comú i que, dins d'aquest, hi ha hagut models diferents i "tot això deu ser legal". De fet, ha apuntat que les mateixes conclusions de la comissió del concert econòmic ja apunten que aquest s'havia de recollir dins de la Lofca.

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT