CONSELL EXECUTIU
Política 15/11/2011

El Govern aprova la supressió de la paga de Nadal en plena jornada de vaga dels metges

El portaveu del Govern, Francesc Homs, assegura que la vaga del col·lectiu mèdic és un "fracàs i un error"

Sara González
1 min

BarcelonaEn plena jornada de vaga de metges, el Govern de la Generalitat ha aprovat la supressió de la paga extraordinària de Nadal de 403 alts càrrecs de l'executiu i directius del sector públic. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha recordat que la mesura va ser proposada pel president Artur Mas perquè així ho va demanar el col·lectiu mèdic durant les negociacions. Homs ha subratllat que la vaga és un “fracàs i un error”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha especificat que l'eliminació d'aquesta paga implica una reducció d'un 7% dels salaris dels alts càrrecs, que sumat a les mesures d'austeritat significa una rebixa d'un 22% dels sous que es cobraven l'any passat.

El portaveu del Govern ha afirmat que la queixa dels metges és legítima però que “no servirà per a res” i la prova és que sindicats “que no són la claca d'aquest Govern” no la secunden. Homs ha assegurat que les conseqüències de la vaga seran l'afectació en l'assistència directa dels ciutadans i ha lamentat que les “intencions reals” dels metges van lligades a la reivindicació d'unes “condicions salarials inassumibles”.

stats