Política 16/09/2013

Rigol presenta el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir: "És un text per a qui votarà sí i per a qui votarà no"

L'expresident del Parlament i el conseller de la Presidència, Francesc Homs, presenten un text per eixamplar la base a favor de la consulta

Oriol March
1 min
Rigol i Homs, al Palau de la Generalitat / PERE TORDERA

BarcelonaJoan Rigol, expresident del Parlament, i Francesc Homs, conseller de la Presidència, han presentat aquest dilluns a la tarda el document base del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. "És un text pensat tant per a aquells que defenen el sí com per a aquells que opten pel no", ha apuntat Rigol, que ha mirat de fer un document "inclusiu" per tal de sumar les màximes complicitats possibles al voltant de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El dret a decidir abasta tothom", ha apuntat Rigol, que ha volgut posar èmfasi en el "civisme" i el "diàleg" que ha de presidir el procés, segons ell. El text considera que l'exercici del dret a decidir "també ha de significar la voluntat col·lectiva d'integració a la Unió Europea revitalitzada i la participació en la solidaritat universal".

Pel que fa a la presència del PSC, Rigol ha assegurat que s'ha trobat amb representants del partit i que està convençut que "estan d'acord" amb el text.

stats