CANVI DE CICLE
Política 09/10/2012

El Govern reclama "respecte" a Rajoy i considera "ofensives" les seves paraules sobre el sobiranisme

Així ho ha manifestat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, a la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet català

Oriol March
1 min
El consell executiu, reunit aquest dimarts / EFE

BarcelonaEl Govern ha censurat aquest dimarts al migdia les paraules del president espanyol, Mariano Rajoy, en què considerava els anhels sobiranistes de Catalunya com un "disbarat colossal". "Demanem respecte a Rajoy pels ciutadans de Catalunya, perquè aquestes declaracions són ofensives", ha valorat el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern ha assegurat que el que sí que és un "torpede en la línia de flotació" del benestar dels catalans són els pressupostos generals de l'Estat que es van presentar fa unes setmanes. Rajoy va assegurar ahir des de Sant Sebastià, on va fer un míting al costat del candidat a lehendakari del PP, Antonio Basagoiti, que el sobiranisme era un torpede en la línia de flotació del benestar.

Pel que fa a les paraules d'ahir del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, sobre el fet que Espanya sortiria de l'euro sense Catalunya, Homs ha assegurat que la sobirania de Catalunya "depèn del poble català", que és qui va votar els dos Estatuts d'Autonomia. "Hem fet tot el que ha sigut possible, però sempre hem rebut un no per part d'Espanya", ha insistit Homs.

stats