CONSELL EXECUTIU
Política 22/05/2012

Homs: "Duran no té ganes de protagonisme en la negociació del pacte fiscal"

El portaveu deixa en mans d'Artur Mas la decisió de si el líder d'Unió assistirà a la cimera

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que serà el president de la Generalitat, Artur Mas, qui decidirà si el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, assistirà a la cimera del pacte fiscal del 30 de maig. "És una decisió que compet al president", ha dit el portaveu, qui ha afegit: "Duran no té ganes de protagonisme en la negociació del pacte fiscal. Com saben, no té ganes de protagonisme en res"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha fet una valoració "positiva" de la reunió que ha mantingut avui Duran amb el líder del PSC, Pere Navarro. Tot i això, encara que els socialistes hagin demanat l'assistència de Duran a la cimera com a president de les comissions bilaterals Generalitat-Estat, ha afirmat que l'assistència del dirigent a la reunió no l'ha de "marcar una de les altres parts".

Homs ha assegurat que l'objectiu del Govern és "construir un acord on tothom pugui sentir-se partícip" i, en aquest sentit, ha dit que el paper que està exercint Duran "és lògic" i "si és a fi de bé, benvingut sigui" en aquest intent de sumar el PSC a l'acord. Precisament, ha admès que la negociació avança en la bona direcció per incorporar els socialistes catalans a la demanda.

stats