Política 15/10/2014

Homs assegura que la nova consulta del 9-N "no és impugnable" per part de l'Estat

En una entrevista a RAC1, el conseller de la Presidència assegura que és "evident" que el Govern "no està obeint" el que vol el PP

Ara
2 min
Francesc Homs, a RAC1

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avançat aquest dimecres, en una entrevista a RAC1, que els ciutadans que no siguin a Catalunya el 9-N tindran quinze dies per votar a la nova consulta. "No hi haurà vot anticipat", ha apuntat Homs, ja que el registre de vot es fa al mateix punt de participació. Aquests punts, un total de 600 repartits per tot el territori, comptaran amb 6.000 meses electorals formades per més de 20.000 voluntaris, entre els quals funcionaris que també participaran de forma voluntària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Què farà l'Estat amb aquesta consulta? "Les decisions preses no són impugnables, ho tenen molt difícil", ha apuntat el conseller de la presidència. "Haurien d'identificar què impugnen, no hi ha cap acte que ens puguin desmuntar", ha apuntat, en referència al fet que no està previst que el president de la Generalitat, Artur Mas, signi cap nou decret per fer possible la consulta alternativa. Una iniciativa en què estan cridades a participar tots els catalans de més de 16 anys, inclosos aquells que visquin fora del país però al seu DNI –únic document vàlid per registrar-se a l'hora d'anar a votar"- hi figuri una adreça catalana com a residència.

Sense "obeir" el PP

Homs ha assenyalat que és "evident" que el Govern "no està obeint el que vol el PP" en referència al fet que l'executiu hagi acatat la suspensió de la consulta executada pel Tribunal Constitucional. "La resposta de la ciutadania el 9-N tindrà conseqüències polítiques molt importants, crec que la gent actuarà en conseqüència", ha afegit.

"El que és fonamental és la resposta i l'actitud del poble de Catalunya", ha apuntat el conseller de la Presidència, que ha assenyalat que "esperar la conjuntura política al Congrés dels Diputats" condueix a "morir". "Mai han complert", ha indicat sobre l'actitud de l'Estat.

El paper d'Unió

Preguntat sobre els recels d'Unió a formar part d'una llista unitària amb ERC que inclogui una declaració d'independència al programa, Homs ha indicat que "ja es veuran els fets" i ha assenyalat que valora positivament la decisió que els democristians van prendre al seu últim consell nacional, en què van admetre la independència com a posicionament tot i donar llibertat de vot a la militància. "Els mateixos esdeveniments van fent el seu camí", ha sentenciat.

stats