CONSELL EXECUTIU
Política 25/09/2013

El Govern evita el xoc amb Duran i situa la consulta com a única prioritat en aquesta fase del procés

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, cita indirectament la tercera via que proposa Duran i la situa com una "aportació interessant"

Oriol March
1 min

BarcelonaEn la línia del que han fet els últims dies tots els dirigents de CiU, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha evitat el xoc amb Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, que dilluns va publicar un article a 'La Vanguardia' en què apostava per una tercera via a la consulta sobiranista que el Govern vol convocar el 2014. "Les tesis del senyor Duran no incorporen res de nou que vostès no sàpiguen", ha assegurat Homs en resposta a preguntes dels periodistes. En un primer moment, i citant de forma indirecta el text del líder d'Unió, l'ha considerat una "aportació interessant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En aquests moments estem posant tota la carn a la graella per poder fer la consulta", ha defensat Homs, situant en segon terme la via confederal que Duran proposa. "La data i la pregunta s'establiran a finals d'any", ha insistit el conseller de la Presidència, que ha volgut donar valor a la defensa que fa Duran de la consulta al seu article.

Contactes a Madrid

Pel que fa als contactes que està mantenint el líder d'Unió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, Homs s'ha limitat a dir que és "obvi" que, "a causa de les seves responsabilitats", Duran mantingui contactes amb alts dirigents espanyols. "De manera regular n'informa el president i la vicepresidenta", ha assegurat el conseller de la Presidència.

stats