Política 22/06/2015

Homs: "Si les entitats diuen que no a la proposta de Mas, zero retrets"

El conseller de la Presidència defensa a RAC1 que seria la llista de les entitats i que elles serien qui posarien les condicions mentre que CDC quedaria "diluïda"

Ara
2 min
Francesc Homs, conseller de Presidència, avui, dimarts, abans de la reunió del Govern / EFE

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que si les entitats sobiranistes, principalment l'ANC, Òmnium i l'AMI, rebutgen l'oferta del president de la Generalitat, Artur Mas, d'encapçalar una llista pel 27-S hi haurà "zero retrets". Amb tot, en una entrevista a RAC1 ha volgut aclarir que aquesta no seria la llista del president o de CDC, que segons ell quedaria "diluïda", sinó que seria "la llista de les entitats" i que, per tant, serien elles les que posarien les condicions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha insistit que és una possibilitat real que Mas no sigui el cap de llista però que si finalment les entitats no accepten l'oferta del president en cap cas es canviarà el calendari previst de cara el 27-S. Tot i això, ha defensat que aquestes no seran unes eleccions "corrents", sinó un "referèndum en forma d'eleccions" i és per això que es planteja una fórmula diferent que implica que CDC "faci un pas enrere".

"No fem cap brindis al sol. El que fem és posar-nos a disposició per fer coses diferents si volem que de debò siguin unes eleccions plebiscitàries", ha defensat, tot afegint que aquestes no són unes eleccions "convencionals i que, per tant, s'ha de ser coherent". "Ens hi juguem el tot per tot", ha advertit.

Homs ha assegurat que ell no té cap intenció de presentar-se a la llista que vol confeccionar Artur Mas. "Les agendes personals ens han fet perdre moltes energies i oportunitats", ha reconegut. Ha puntualitzat, a més, que el concepte de "llista única" és una "mala expressió" perquè "atempta contra la pluralitat" que, al seu parer, hi haurà el 27-S amb totes les llistes independentistes que es presentaran.

El conseller de la Presidència ha reconegut, a més, que és "altament probable" que passi el que passi hi hagi gent d'entitats a més d'una llista.

stats