Política 10/02/2016

Homs assegura que "fa mal" veure Jordi Pujol a l'Audiència Nacional

El dirigent de Democràcia i Llibertat afirma que no hi haurà gestos de suport a l'expresident per part de CDC

Europa Press
1 min
Francesc Homs lamenta la decisió de Colau.

BilbaoEl diputat de Democràcia i Llibertat Francesc Homs ha reconegut que "fa mal" veure l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol declarant davant l'Audiència Nacional, on ha estat citat aquest dimecres com a investigat per un presumpte delicte continuat de blanqueig de capitals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Ràdio Euskadi recollida per Europa Press, el diputat català ha reconegut que li "sap greu" la imatge de Pujol i la seva dona a l'Audiència Nacional després que s'iniciés la investigació d'un jutjat de Barcelona sobre la fortuna a Andorra que vinculaven a l'herència familiar.

Homs ha rebutjat possibles gestos de suport per part de càrrecs del seu partit, però preguntat per si el procés de refundació de Convergència hauria de trencar amb aquest passat, ha assenyalat que "hi ha coses del passat i fins i tot de la mateixa obra de Jordi Pujol que són certament bones". Ha recordat, per exemple, que l'expresident català "va guanyar les eleccions que va guanyar, i amb majories absolutes, i va ajudar a transformar moltes coses en sentit positiu a Catalunya". "I això és capital de tot el país, de tot Catalunya", ha afegit.

En qualsevol cas, ha precisat que hi ha pràctiques amb què el partit ja "ha trencat" i de les quals no vol "saber mai més res".

La portaveu de CDC, Marta Pascal, per la seva banda, ha afirmat, com ja ha fet el partit en altres ocasions, que el cas Pujol és un assumpte estrictament familiar que no afecta el partit: "El que no farem és acceptar que tot aquest procés va contra CDC. El que afecta la família, afecta la família".

stats