CONSELL EXECUTIU
Política 27/12/2011

Homs reivindica l'acció del primer any de legislatura d'Artur Mas

El portaveu destaca l'acord parlamentari pel pacte fiscal: “La llavor està plantada i no hi ha retorn”

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha reivindicat que el Govern ha dut a terme durant el primer any de la legislatura tres “projectes molt importants”, que són els pressupostos, les lleis òmnibus i l'acord parlamentari pel pacte fiscal. El president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà dimarts que ve per fer balanç.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el pacte fiscal, Homs ha assegurat que els deures al Parlament estan fets perquè “ja hi ha una majoria” de suport, tot i que aquest “no acaba de sincronitzar-se amb la majoria de la societat catalana”. Aquesta és precisament la qüestió que, segons ha explicat Homs, van tractar Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, en una reunió el passat divendres. “La llavor està plantada i no hi ha retorn”, ha dit Homs, qi ha subratllat que el calendari que planteja el Govern no és tan diferent del que reivindica ERC.

El portaveu ha assegurat que les lleis òmnibus, aprovades amb la “col·laboració” del PP, ERC i el PSC, són “pròpies d'una legislatura completa” i ha defensat que, malgrat els pressupostos no van en la línia que més els agradaria les retallades “són menys” que el “forat” que el Govern va heretar del tripartit.



stats