CONSELL EXECUTIU
Política 10/05/2011

Homs denuncia “una ofensiva sense precedents” de l'Estat sobre Catalunya

El portaveu recorda al PSC que els seus 25 diputats del Congrés seran "clau i determinants" perquè la moció per exigir el fons de competitivitat s'aprovi o no aquesta tarda

S. González / M.colomer
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha denunciat “una ofensiva constant sense precedents” de l'executiu espanyol envers Catalunya. La negativa a pagar el fons de competitivitat, el recurs interposat per frenar la contractació de 1.245 nous mestres, l'incompliment de la inversió en Rodalies i els dos recursos que la Generalitat ha presentat davant del Tribunal Constitucional perquè considera vulnerades les seves competències en el reial decret de millora de la qualitat de l'aire i el pla de socors del túnel del Pertús, en són, segons el portaveu, una bona prova.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha instat, una vegada més, al PSC a votar aquesta tarda a favor de la moció presentada per CiU per exigir els 1.450 milions del fons. Ha recordat que la votació serà molt ajustada i que, per tant, els 25 vots dels diputats socialistes “són clau i determinants” perquè la moció s'aprovi. Sobre l'esmena del PSC exigint la convocatòria de la comissió bilateral Estat-Generalitat per negociar la cessió del fons, el portaveu ha recordat als socialistes que aquesta comissió “és per escenificar un acord que prèviament s'ha treballat” i que, ara per ara, la negociació està “bloquejada”.

Incompliment de la inversió en Rodalies

Homs també ha recordat que l'Estat espanyol “incompleix” amb el pla d'inversions a Rodalies, una qüestió que sera tractada demà a una reunió amb el ministeri de Foment. El portaveu ha subratllat que dels 4.000 milions d'euros que el govern espanyol havia d'invertir entre el 2010 i el 2015, només n'ha invertit 306.

En quant al recurs de Madrid contra la convocatòria de 1.245 places de mestres, Homs ha exigit que sigui retirat. “No té cap mena de sentit i atempta greument contra les competències de la Generalitat, ha afirmat.

stats