Política 28/11/2011

El Govern amenaça Rajoy de convocar una consulta popular si tanca la porta al pacte fiscal

El portaveu Francesc Homs diu que les retallades són inevitables. Assegura que "amb la situació actual de les finances públiques, el 2100 encara estarem pagant deutes del tripartit"

Ara
1 min
Francesc Homs, portaveu del Govern, durant l'entrevista a 'Els Matins'

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha amenaçat el PP amb una consulta popular a partir de l'any que ve si Mariano Rajoy es nega a debatre el pacte fiscal. "No tenim aritmètica, al Congrés, però demostrarem que tenim la majoria a Catalunya", ha dit Homs en una entrevista a Els matins de TV3. Els matins

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern té previst aprovar el projecte de llei de les consultes populars al desembre. La norma permetria portar a votació el pacte fiscal a Catalunya per fer pressió a Madrid, tot i la majoria absoluta. "El PP s'haurà de preguntar si vol governar d'esquena i contra Catalunya", ha remarcat Homs.

Sobre les retallades, el portaveu del Govern ha insistit que la intenció és pactar tots els ajustos “el màxim possible” amb els agents socials i amb les totes les forces polítiques. Ha assegurat, però, que l'executiu no té cap altra alternativa que reduir el pressupost. Amb la situació actual de les finances públiques “el 2100 encara estarem pagant deutes del tripartit”, ha dit Homs. És per això que el portaveu de l'executiu ha instat els “partits de la centralitat” (PSC, PP i ERC) a votar a favor o “almenys abstenir-se” per poder aprovar els pressupostos per a l'any 2012.

stats