TRANSPARÈNCIA
Política 28/10/2013

El Govern aprovarà en les properes setmanes el codi de bones pràctiques dels alts càrrecs

El text abordarà diverses qüestions, com el compromís que adquireixen en ser elegits i la relació que han de mantenir amb l'administració, el Parlament i el món professional i empresarial

Europa Press
1 min
Francesc Homs, durant la seva intervenció a la I Jornada de Transparència de la Generalitat de Catalunya / ACN

BarcelonaEl conseller de Presidència, Francesc Homs, ha anunciat aquest dilluns que en les pròximes setmanes el consell executiu aprovarà un codi ètic, que tots els alts càrrecs de la Generalitat hauran de complir. Durant la clausura d'unes jornades sobre transparència al Palau de la Generalitat, ha assegurat que el propòsit d'aquest codi és oferir un plus i anar més enllà del marc normatiu actual que el Govern compleix al peu de la lletra. Aquest plus es reflectirà en el fet que el document inclourà un llistat de bones pràctiques a l'àrea de la gestió pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El codi abordarà diverses qüestions, entre les quals hi ha el compromís que adquireix un alt càrrec quan és elegit i la relació que ha de mantenir amb l'administració, el Parlament i el món professional i empresarial.

També es vol fer una referència a la importància que tenen els mitjans de comunicació perquè sigui "efectiva" la transparència, gràcies a la funció social que tenen les empreses periodístiques, i també es farà una referència als partits polítics.

Homs ha recalcat que el Govern està totalment compromès amb la transparència, i ha recordat que prova d'això és el fet que al juliol va presentar un sistema d'indicadors i una pàgina web especialitzada en la matèria. També ha fet un retret als socialistes, ja que ha indicat que, a diferència del que està fent l'equip d'Artur Mas, en els seus anys al capdavant de la Generalitat van oferir "resultats escassos" en aquesta matèria.

stats