Política 29/01/2013

El Govern tem que la llei d'unitat generi l'aparició de "paradisos administratius"

Homs denuncia que la norma "altera totalment el marc constitucional" i que amb els permisos de les comunitats més laxes es podria operar a qualsevol altre comunitat

O. March / R. Tugas
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat aquest dimarts que l'avantprojecte de llei d'unitat de mercat presentat divendres després del consell de ministres "preocupa molt" l'executiu. Segons el conseller, la norma "altera totalment el marc constitucional", raó per la qual creu que "és tan gran el despropòsit" que està convençut que canviarà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, a més de la qüestió competencial, tampoc ha compartit que hagi de millorar la situació econòmica, tot i que reitera que el català és un govern "partidari de la racionalitat normativa". "Hi ha el perill que sota un gran titular hi hagi una gran trampa", ha apuntat Homs, que ha afirmat que des del 2006 ja està transposada la directiva de serveis i tem que es produeixi un "marc de gran inseguretat jurídica" amb la creació de "paradisos administratius on no s'exigeixi pràcticament res" i des d'on una empresa pot obtenir els permisos per actuar i fer-ho a qualsevol comunitat autònoma.

Tanmateix, el conseller s'ha mostrat confiat a poder esmenar la norma en el seu procés legislatiu. "Temps tindrem per veure com evoluciona", ha conclòs.

stats