POLÍTICA
Política 23/05/2012

Mena exigirà a l'Estat que reorienti la despesa per cobrir les polítiques d'inserció laboral per als discapacitats

El conseller d'Empresa i Ocupació assegura que la Generalitat prorrogarà el contracte dels orientadors del SOC fins al 31 de desembre i que té la intenció d'incorporar-los 'sine die' a la plantilla

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha afirmat aquest dimecres que el Govern reclamarà a l'Estat que reconsideri la seva prioritat de despesa pel que fa a polítiques d'ocupació, per tal d'assegurar la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'exigència" del conseller consisteix en el fet que el govern espanyol redueixi la despesa en el capítol de formació laboral i la destini als centres especials de treball i a l'orientació. A més, ha destacat que més enllà del que s'aconsegueixi aquest proper dijous en la conferència sectorial de treball, la Generalitat té "el compromís absolut que cap discapacitat es quedarà a la cuneta". Per tant, ha explicat que el Govern reclamarà en la conferència que l'Estat garanteixi el pagament del 50% del salari mínim interprofessional i del 100% de les cotitzacions socials per a les persones discapacitades.

Els mateixos arguments ha utilitzat Mena per referir-se a la situació dels 300 orientadors laborals que treballen al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El conseller ha recordat que ara per ara es tracta laboralment de treballadors de l'Estat "que paga la Generalitat", i ha garantit la continuïtat de tots els orientadors que acaben el contracte el proper 30 de juny. Segons Mena, se'ls prorrogarà el contracte fins al 31 de desembre i a partir d'aquesta data la intenció del departament és que s'incorporin a la plantilla de treballadors de la Generalitat. "El nostre model és un model d'orientadors", ha indicat.

stats