Francina Armengol guanya les primàries del PSIB-PSOE

La secretària general del partit socialista de les Illes s'imposa amb un 54,58% dels vots. Aina Calvo venç a l'àrea metropolitana de Palma i en algunes de les ciutats més grans, amb el 45,42% dels vots

L'actual secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha guanyat les eleccions primàries del PSIB-PSOE amb un 54,58% dels vots. L'exacaldessa de Palma Aina Calvo ha obtingut un 45,42% dels vots totals. 

Aina Calvo ha guanyat a Palma i a l'àrea metropolitana i, en general, a algunes de les ciutats més grans: Calvià, Llucmajor, Manacor, Santanyí, Son Servera, Esporles i Felanitx, entre d'altres, són alguns dels municipis on Calvo s'ha imposat a Armengol.

La secretària general del partit, però, ha aconseguit imposar-se en alguns llocs clau de la part forana de Mallorca. La diferència l'han marcat el municipi d'Inca i l'illa d'Eivissa. A Menorca, en canvi, Calvo ha guanyat tant a Maó com a Ciutadella.

Hi ha hagut cinc pobles de les Balears que han registrat un 100% de participació del cens: Lloret, Llubí, Ferreries, Sant Lluís i es Migjorn. La participació per illes ha estat la següent: 81% a Mallorca, 85% a Menorca, 77% a Eivissa i 71% a Formentera.

Fins a 11.804 militants i simpatitzants socialistes han votat en les primàries organitzades avui pel PSIB-PSOE per triar entre Francina Armengol i Aina Calvo la seva pròxima candidata a la presidència del Govern Balear, la qual cosa representa una participació del 81% .

La presidenta de la comissió organitzadora de les primàries, Isabel Oliver, ha comparegut poc abans de les 20.30 hores per oferir les dades de participació i celebrar l'"èxit" de la jornada, que, segons ella, demostra que hi ha "moltes persones que creuen en el projecte socialista".

Més continguts de