Política 13/12/2011

Francisco Camps es nega a contestar les preguntes de l'acusació particular del PSPV

L'expresident argumenta que fa "tres anys" que contesta "al portaveu socialista", que és d'un partit al qual "sempre he tingut la sort de guanyar"

Efe
2 min

ValènciaL'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps ha renunciat a contestar les preguntes de l'acusació popular, exercida pel PSPV-PSOE, perquè, segons diu, li ha contestat durant tres anys en compareixences setmanals davant les Corts Valencianes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amb respecte al jurat i acollint-me al meu dret, renuncio a contestar a qui representa el partit amb el qual he competit des de fa vuit anys i al qual sempre he tingut la sort de guanyar", ha argumentat.

Segons afirma, fa "tres anys" que contesta "al portaveu socialista tots els dijous en debats públics al parlament" autonòmic, i rebutja contestar ara perquè, segons ell, no representa una acusació popular sinó "una part estrictament política".

En el torn previ de la fiscal anticorrupció, Concepción Sabadell, Camps ha lamentat que des de maig de 2009 "mai" se li ha preguntat en seu judicial pels regals que va rebre presumptament de la trama Gürtel, de manera que no ha tingut "l'oportunitat" d'explicar "i això li ha" costat "abandonar la Presidència del govern valencià.

Camps ha dit en el judici que se segueix contra ell per un suposat delicte de suborn impropi que ha estat vivint "un procés de tres anys en què el secret de sumari s'ha trencat constantment" i en què afirma que no ha pogut defensar.

"Per fi he pogut respondre on correspon", ha declarat Camps, que ha explicat que des del seu primer Nadal com a president de la Generalitat va marcar "una línia" per a la recepció de regals, de manera que molts dels que rebia es destinaven, per exemple, "a organitzacions de caritat".

En concret, ha dit que va tornar tots els regals que Álvaro Pérez el Bigotes li va fer a ell i la seva família en les festes nadalenques de 2008.

Segons Camps, Pérez va regalar un rellotge a la dona de Camps i una polsera de cuir amb una medalla a la seva filla, més altres regals que l'expresident ha assegurat que no recorda "perquè el que havia de tornar tampoc ho veuria".

En ser preguntat per la fiscal per un fragment d'una conversa amb Pérez en el qual aquest li deia: "Quant et dec", Camps ha respost que El Bigotes li deu haver estat treballant per al PPCV entre 2002 i 2008, temps en què ell ha estat president d'aquest partit i del govern valencià.

No obstant això, "l'important" és "saber de què estem parlant", que, segons ell, és que va ser elegit president en les eleccions del passat mes de maig "tot i la dimensió bestial" que havia adquirit la seva causa, i que va haver de deixar la Generalitat per defensar-se "davant tots els valencians que van votar un president innocent".

stats