Política 16/05/2012

Álvarez Cascos insta Rajoy a demanar perdó a Astúries per haver amenaçat d'intervenir-la sense “cap fonament legal”

En declaracions a Catalunya Ràdio, el president asturià en funcions titlla l'executiu espanyol d'"irresponsable" i l'acusa d'haver actuat per "interessos polítics"

Ara
1 min

BarcelonaEl president en funcions d'Astúries i exministre del PP, Francisco Álvarez Cascos, assegura que la llei d'estabilitat pressupostària "no serveix de marc" per a una possible intervenció del govern espanyol, de manera que s'hauria de "canviar la llei". Cascos considera que l'executiu espanyol "ha causat un perjudici molt greu" en airejar l'amenaça d'una intervenció "sense cap fonament legal", i insta el president espanyol, Mariano Rajoy, que demani perdó a Astúries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministeri d'Hisenda va amenaçar la setmana passada d'intervenir l'economia asturiana. El Principat té un govern en funcions des de fa dos mesos, cosa que impedeix que Astúries pugui adoptar compromisos per augmentar ingressos o reduir despeses i, consegüentment, reduir el dèficit

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Cascos s'ha referit al possible anunci d'una intervenció del govern central a Astúries en el marc del consell de política fiscal que se celebrarà aquest dijous, 17 de maig, i ha qualificat l'anunci previ que n'ha fet l'executiu d''irresponsabilitat", a l'hora que ha lamentat que es converteixin en "uns agitadors" per vetllar pels "interessos polítics" del govern. "No hi ha una sola dada que refermi la possibilitat d'intervenció del govern asturià. Per tant, seria una irresponsabilitat", ha sentenciat.

stats