Política 08/01/2014

El jutge del cas Nóos torna a citar Francisco Camps per l'1 de febrer

L'expresident valencià declararà per escrit després que fa dos mesos el jutjat no el pogués localitzar

E. Borràs
2 min

PalmaL'expresident valencià Francisco Camps haurà de declarar sobre el cas Nóos, per escrit, probablement des del seu despatx al Consell Jurídic Consultiu, el proper 1 de febrer, segons que ha notificat aquest dimecres el jutge José Castro. Cal recordar que el jutjat fa dos mesos no va poder localitzar l'expresident quan l'havia citat i va haver de suspendre la declaració. Camps, com a diputat, té el dret de declarar per escrit i el vol exercir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camps havia de declarar, com l'alcaldessa de València Rita Barberá, el 17 de novembre a la Ciutat de la Justícia de València. Amb tot, el jutjat no el va poder trobar i va suspendre la declaració. L'expresident va argumentar que no s'havia mogut de casa seva en tot el cap de setmana i no havia rebut res. Tanmateix, segons el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, van intentar contactar amb ell al seu domicili i no hi va haver manera.

"Sense el beneplàcit del president, Francisco Camps Ortiz, no s'entén la submissió de la Generalitat valenciana a les exigències d'Iñaki Urdangarin", assegurava, contundent, el jutge Castro en un escrit el mes de maig, sobre els contractes milionaris de l'Administració valenciana amb l'Instituto Nóos.

El jutge pretén interrogar-lo sobre els convenis signats entre la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València i les institucions que en depenen i l'Instituto Nóos arran dels tres congressos milionaris 'Valencia Summit' i dels Jocs Europeus, que no es van arribar a fer mai. En total, les institucions valencianes s'haurien gastat al voltant de 3,5 milions públics amb els projectes de la trama Nóos.

stats