CAS GÜRTEL
Política 19/01/2012

La Fiscalia rebaixa el nombre de vestits que Gürtel va regalar a Camps però manté la petició de multa

El ministeri públic diu en el seu informe de conclusions que a l'expresident la trama corrupta li va regalar 10 vestits en comptes de 12, com li atribuïen al principi, mentre que a Ricardo Costa li sumen dues peces. Els advocats de la defensa demanen la lliure absolució per a tots dos, fins i tot si es demostra que van rebre regals

Salvador Almenar
2 min
Camps i Costa, durant la jornada d'aquest dijous del 'judici dels vestits', en imatge de televisió del TSJ valencià / ACN

ValènciaLa Fiscalia Anticorrupció ha modificat el seu escrit d'acusació contra l'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, i l'exsecretari del PP valencià, Ricardo Costa. En la sessió d'avui del judici pel cas dels vestits, el ministeri fiscal ha presentat el seu informe de conclusions, en el qual assenyala que Camps va rebre de la trama Gürtel dos vestits i un parell de sabates menys dels que se li van atribuir inicialment. Aquest escrit atribueix a l'expresident valencià un total de 10 vestits, quatre americanes, tres parells de sabates i quatre corbates, tot això valorat en 13.121,5 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si en el cas de Camps el ministeri públic ha eliminat algun dels regals que en un principi creia provat que la trama li havia regalat, en el cas del que fos el número dos del partit, Ricardo Costa, ha incrementat el llistat de peces de vestir que hauria rebut. Li atribueix un vestit més, tres pantalons i dues americanes que formarien part dels cinc vestits, dues americanes i nou pantalons valorats en 10.075 euros que va rebre de mans d'Álvaro Pérez, el Bigotes.

D'acord amb els fets relatats en les conclusions, la fiscal ha estimat que són constitutius de dos delictes continuats de suborn i demana per als acusats que es mantingui la pena de multa xifrada en 41.250 euros. També sol·licita que es decomissin les peces de Camps i Costa. L'acusació popular ha modificat també l'escrit de conclusions per fer constar les mateixes peces i imports que la Fiscalia.

Absolució, encara que es demostrin els fets

Per la seva banda, els advocats de la defensa de Camps i Costa han demanat l'absolució dels seus clients. El lletrat de l'expresident ha basat les seves conclusions a assenyalar que "no és cert" que la trama li fes "cap regal en forma de roba", mentre que l'advocat de Costa ha fonamentat la seva petició d'absolució en el fet que el seu client "mai va estar en condicions de prendre decisions amb les quals afavorir els interessos d'Orange Market ni d'Álvaro Pérez ni de Francisco Correa o Pablo Crespo". Però la defensa de l'expresident valencià ha assegurat que l'acusat ha de ser absolt fins i tot en el cas que el jurat consideri que ha rebut regals.

stats