Política 02/02/2015

L'exdirector de l'Agència Tributària admet que va rebre Oriol Pujol per les deslocalitzacions de Sharp i Yamaha però nega “cap tracte de favor”

Lluís Franco, també exconseller, ha explicat que l'exsecretari general de CDC va trucar-li per "informar-se" i per traslladar-li la seva "preocupació" per "salvar" 200 llocs de treball

Laia Vicens
1 min
Lluís Franco, expresident de l'Agència Tributària de Catalunya, a la comissió d'investigació sobre el frau i la corrupció / ACN

BarcelonaL'exdirector de l'Agència Tributària a Catalunya, Lluís Franco, ha admès que Oriol Pujol va trucar-li per expressar-li la seva “preocupació per salvar 200 llocs de treball” a causa de les deslocalitzacions de Sony, Sharp i Yamaha, que suposadament Pujol va ajudar a aconseguir, un cas pel qual està imputat per suborn i falsedat documental. Ara bé, Franco ha negat qualsevol “cap tracte de favor” a Pujol i al seu soci, Sergi Alsina, a qui ha negat conèixer. “Hagués trucat qui hagués trucat, s'hauria fet la reunió”, ha dit Franco, perquè responia a una qüestió d'interès públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director de l'ATC entre 2011 i 2014 –quan va ser designat president del Consell de Treball Econòmic i Social– ha comparegut aquest dilluns en la comissió del frau fiscal del Parlament i ha corroborat el que va dir davant el jutge: que Pujol va trucar-li i, a través de la secretària de Franco, van concertar una reunió “totalment tècnica”, amb tècnics de l'Agència Tributària i els assessors que volien (els de Sesé), per “informar-se” de com una “empresa podia transmetre els seus valors a una altra emprsesa” i així mantenir els llocs de treball. Franco també ha explicat que l'Agència Tributària va remetre Pujol al ministeri d'Hisenda si “volien alguna consulta vinculant”.

“Conec alguns membres de la família perquè s'han dedicat a la política però no significa tenir cap tipus de relació”, ha dit Franco, que ha volgut deixar clar que no té “cap relació” amb els Pujol. “Mai he rebut instruccions”, ha insistit. De fet, ha explicat que les inspeccions no depenien d'ell, sinó d'un òrgan d'inspecció “totalment independent".

stats