Política 02/05/2018

'Free Anna Gabriel' fa una crida a assistir al festival de Sallent per recaptar diners per a l'exdiputada

L'altre objectiu de la jornada és "denunciar la persecució de l'independentisme"

Xavi Tedó
2 min
"Free Anna Gabriel" fa una crida a assistir al festival de Sallent per recaptar diners per l'exdiputada

BarcelonaEl Comitè de Solidaritat amb Anna Gabriel ha fet una crida a assistir al festival amb concerts i xerrades que s'ha organitzat aquest cap de setmana a Sallent, la seva localitat natal, per recaptar diners per a la caixa de solidaritat de l'exdiputada de la CUP, exiliada a Suïssa des del mes de febrer. El festival, que s'ha batejat amb el nom La Resposta, forma part de la campanya 'Free Anna Gabriel', que es vol estendre arreu del país. Els organitzadors confien que unes 5.000 persones s'arribaran a la localitat del Bages entre el 4 i el 5 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els diners que es recaptin serviran per col·laborar en el sosteniment econòmic de Gabriel i per sufragar les despeses del judici que van haver d'afrontar els antifeixistes que van participar en la manifestació del 12 d'octubre de 2013", ha explicat Gemma Codina, una de les promotores de la iniciativa. 'Free Anna Gabriel' és la campanya que canalitza la solidaritat amb l'exdiputada i té com a objectiu denunciar la persecució política de l'independentisme", ha remarcat Codina, promotora de la iniciativa, que ha advertit que "el delicte de desobediència es pot ampliar amb altres imputacions". "Quan la injustícia és la norma, la solidaritat és la nostra arma", ha afirmat Codina per justificar els actes dels dies 4 i 5 de maig. Codina ha denunciat que l'exdiputada "s'ha vist forçada a exiliar-se acusada d'un dels delictes més greus", en al·lusió al de rebel·lió, que finalment ha caigut de les imputacions que recauen sobre Gabriel.

Txell Bonet, dona de Jordi Cuixart, que ha avançat que assistirà dissabte a una xerrada del festival de Sallent, ha assenyalat que "la causa d'Anna Gabriel és la causa de tots i també podríem parlar del cas de Tamara Carrasco, perquè la repressió ens afecta a totes". "La pedagogia que Anna Gabriel està fent a Suïssa és molt important i ha obert un front en un país on no hi havia ningú. La presència de dirigents arreu d'Europa farà més difícil que l'estat espanyol pugui mantenir l'acusació de violència", ha deixat clar Bonet.

La periodista Natza Farré ha remarcat que cal anar a Sallent aquest cap de setmana perquè "defensar aquestes persones és defensar-nos a nosaltres mateixos". "Gabriel permet visibilitar les dones perquè es parla menys de les preses polítiques que dels presos, i l'Anna Gabriel ha defensat la veu de les dones i el fet que estigui a l'exili és una situació molt complicada per a tothom", ha remarcat. "Hem de celebrar l'existència d'aquestes persones amb música, amb una certa alegria, perquè una de les poques armes que tenim és la capacitat d'organitzar-nos políticament", ha afegit Farré.

La periodista Gemma Garcia ha afirmat que "aquest acte posa en valor "el clam per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats", i ha assegurat que "la solidaritat neix de la lluita antifranquista". "La justificació del càstig demostra que l'Estat està perversament organitzat, però la solidaritat retalla la distància amb les presons i l'exili", ha conclòs la periodista de La Directa.

stats