Política 02/07/2019

La número 2 de Front Republicà dimiteix de Pirates per "discriminacions masclistes"

El partit replica que va crear una comissió per investigar els fets tres dies després

Ara
2 min
La número 2 per Barcelona del Front Republicà, Mabel Rodríguez.

BarcelonaLa número 2 de la candidatura del Front Republicà a les eleccions generals del 28 d'abril, Mabel Rodríguez, ha dimitit del seu càrrec de secretària de la coordinadora de Pirates de Catalunya, una de les formacions que va integrar la coalició electoral encapçalada per Albano Dante Fachin. Tal com va avançar aquest dilluns Ràdio Sabadell, Rodríguez i el coordinador del partit, Enric Pineda, han abandonat les seves responsabilitats com a conseqüència de les "discriminacions masclistes" que hauria patit la número 2 de la llista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rodríguez ha denunciat que durant la campanya electoral del 28-A les seves opinions es veien menystingudes i que se sentia "utilitzada" perquè el partit li demanava que fes aparicions públiques per "complir amb quotes femenines". "Quan t'adones que estàs sent discriminada, que no t'escolten, que no et fan cas d'allò que dius, amb actituds paternalistes, veus que no pot ser", ha afirmat en declaracions a Ràdio Sabadell. Rodríguez i Pineda, que mantenen una relació personal, segons han explicat, van presentar la dimissió pocs dies després de les eleccions, però no ho han fet públic fins aquest dilluns.

Pirates ha replicat les explicacions de Rodríguez i Pineda a través d'un comunicat, en el qual destaquen que tres dies després de conèixer els fets que denunciava la implicada va crear una comissió amb militants –sense membres de la coordinadora administrativa ni de la coordinadora general– perquè investiguessin la denúncia. "Aquesta comissió fa un mes que investiga els fets, tant amb les proves documentals disponibles com a través d’entrevistes amb els diferents afectats i testimonis, i es troba ara mateix en la fase d’elaboració de les conclusions, que encara no s’han fet públiques ni als afectats ni a la militància", apunta Pirates, que deixa clar que "aplicarà sense dilació les mesures i sancions que consideri pertinents per donar resposta a les acusacions".

stats