Política 11/04/2016

Funcionaris d'Hisenda formaran els jutges que investiguin casos de corrupció

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) afirma que la corrupció és un "mal sistèmic" que posa en risc l'economia i "la vida democràtica"

Efe
1 min
Carlos Lesmes, president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, en una imatge de finals del mes de gener.

BarcelonaEls jutges que s'enfrontin a macroprocessos contra la corrupció rebran formació per part de funcionaris d'Hisenda. Així ho ha anunciat aquest dilluns el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, durant la inauguració del curs 'Macroprocessos i delictes contra la corrupció', que dirigeix el jutge Pablo Ruz, antic instructor del cas Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conveni que signaran el CGPJ i l'Agència Estatal d'Administració Tributària pretén augmentar la formació dels jutges per fer front a aquells casos de corrupció en què hi ha mecanismes complexos de delinqüència econòmica, una via amb la qual Lesmes aspira a millorar la lluita contra la corrupció, que ha definit de "mal sistèmic que posa en greu risc l'economia i la vida democràtica".

L'objectiu del conveni és també donar fluïdesa a la col·laboració en matèria d'actuacions d'auxili judicial, desenvolupament d'investigacions de caràcter patrimonial i cessió d'informació tributària en els supòsits previstos legalment. Entre els aspectes que recollirà el conveni hi haurà l'organització i realització conjunta de "seminaris, jornades i cursos".

stats