Política 11/06/2011

Gallardón, investit de nou alcalde de Madrid

La policia ha tallat els carrers que porten a l'ajuntament per allunyar les protestes del moviment 15-M

Joan Rusiñol
1 min

MadridAlberto Ruiz-Gallardón repeteix com a alcalde de la capital espanyola. Avui ha estat investit per tercera legislatura consecutiva. A les eleccions del 22 de maig, el PP va revalidar la majoria absoluta: 31 escons per als populars, 15 pelr al PSOE, 6 per a IU i 5 per a Unión Progreso y Democracia, que entra per primera vegada al consistori madrileny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs d'investidura, Gallardón ha reiterat la promesa electoral de crear 150.000 llocs de treball i ha anunciat que deixarà de presidir els plens per separar els poders executiu i legislatiu amb claredat. Per això l'alcalde se sotmetrà al control dels grups polítics i respondrà a les preguntes dels grups de l'oposició, com fan els presidents autonòmics o del govern espanyol.

A fora del recinte, però allunyats per la policia, centenars de persones del moviment 15-M han provat de fer arribar la seva indignació al nou ajuntament. Les forces de seguretat espanyoles els ho han impedit i han bloquejat els accessos amb un cordó preventiu que ha tancat el pas als carrers que porten a la plaça de la Villa. Això no ha desanimat els indignats, que fins i tot han escenificat l'enterrament de la democràcia. Els manifestants han increpat els cotxes dels participants a l'acte de presa de possessió quan han abandonat l'aparcament, protegits pels agents de la policia. A les concentracions s'hi ha afegit un grup d'antifranquistes que reivindicaven la memòria històrica dels represaliats.

stats