Política 06/10/2014

Baltasar Garzón aposta per buscar encaix legal a la consulta catalana

Ara / Agències
1 min
Baltasar Garzón, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaL'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha advocat aquest dilluns per buscar la fórmula que permeti donar cobertura legal a la consulta catalana de forma dialogada i "amb respecte a la legalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Respecto el dret a la consulta del poble català", ha afirmat Garzón -paradoxalment un dels assots de l'independentisme català en els seus anys de jutge a l'Audiència Nacional-, que ha insistit que "hauria de ser possible avançar i buscar la fórmula per a què aquesta consulta es realitzi", és a dir "potenciar el diàleg amb respecte a la legalitat".

En una entrevista a la revista 'Jot Down', ell mateix -inhabilitat per fer de jutge a Espanya després de ser condemnat per la instrucció del cas Gürtel- concreta, però, que la solució, al seu entendre, radica al voltant del model federal. El jutge també ha apostat per una reforma del poder judicial que inclogui l'elecció "directa i universal" dels integrants del Consell General del Poder Judicial per tal de garantir-ne la independència.

stats