Política 16/06/2011

Felipe González admet que és "menys simpatitzant" del PSOE que abans

L'expresident espanyol, però, assegura que no deixarà mai de militar a les files socialistes

Joan Rusiñol
1 min

MadridVa ser secretari general del PSOE i el primer president del govern espanyol socialista després del franquisme. Ara, Felipe González, però, es distancia del seu partit de tota la vida. En una entrevista a la Cadena Ser ha admès que se sent "menys simpatitzant que abans", una situació que ha qualificat "d'estranya". Tot i aquest allunyament ideològic, ha assegurat que sempre estarà "disponible" per al seu partit i que no es planteja deixar de militar-hi mai."Seria incòmode deixar de ser-ho", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al candidat socialista a les properes eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba (considerat justament de la vella guàrdia felipista), li ha recomanat que "digui la veritat" als ciutadans sobre les mesures que cal prendre per sortir de la crisi. Entre aquestes, s'ha mostrat favorable a lligar una part del salari a la productivitat, com reclama la cancellera alemanya Angela Merkel a Espanya.

També ha negat que, per fer uns bons resultats, Rubalcaba hagi d'allunyar-se de Zapatero, de qui n'ha elogiat l'última etapa com a governant, des de l'aplicació del dràstic pla per contenir el dèficit imposat per Brussel·les. "És, des del punt de vista de la qualificació política del governant, el millor Zapatero que hem conegut", ha assegurat Felipe González.

stats