PARLAMENT
Política 24/05/2011

Els grups no creuen que els resultats de les eleccions de CiU siguin un aval "per seguir retallant"

El PSC destaca que només els separen 50.000 vots i ERC afirma que vetllarà perquè el Parlament no es un converteixi en "una sala de palmeros del Govern"

Núria Martínez
2 min

BarcelonaEl cap de l’oposició, Joaquim Nadal ha criticat “l’apagada parlamentària que ha causat que consellers que havien de donar compte d'aspectes greus i urgents no han fet”. Nadal, a més, ha afegit que en cap cas els resultats de CiU a les eleccions són un aval per les retallades, ja que, "només diferencien 50.000 vots dels resultats convergents amb els de la formació socialista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, s’ha enorgullit dels bons resultats obtinguts a les eleccions, i ha assegurat que “signifiquen que connectem amb les preocupacions del poble”. En la mateixa lína, Millo ha afegit que la societat dóna suport “a les mesures per crear ocupació, i d’austeritat”.

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha valorat molt positivament els resultats obtinguts a les eleccions i s'ha declarat "preparat per seguir combatent la política neoliberal del Govern". Segons Miralles, CiU i PP són "les dues cares de la injustícia", ja que "defensen les retallades que afecten tota la societat" però volen reduir "la fiscalitat d'aquells que tinguin mútues sanitàries, i eliminar l'impost de successions".

La portaveu del Parlament d'ERC, Anna Simó, ha afirmat que els bons resultats que ha obtingut CiU a les eleccions municipals "els haurien d'atorgar una responsabilitat molt alta", en lloc de prendre-s'ho "com un aval per poder seguir retallant". Simó ha assegurat que ERC vetllarà perquè "es governi per tothom i no per uns quants" i ha afegit que lluitaran “perquè el Parlament no es converteixi en una sala de palmeros del govern”.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha denunciat que, "segurament, el PP farà que sigui alcalde el primer independentista de la història" i ha afegit que aquest fet no agradarà ni als electors populars ni als de CiU. Així, segons Rivera serà "el Majestic 2", fet que "denota que s'ha acabat la campanya, perquè ara ja es pot fer el que es vol, agradi o no als votants, i ja no es fan promeses electorals".

stats