Política 10/01/2012

El Govern obre la porta a modificar la taxa turística després de les crítiques del sector

El portaveu, Francesc Homs, assegura que l'executiu està disposat a introduir "matisos" a la seva proposta, sense precisar quins. El que sí que ha confirmat és que no s'imposarà "'manu militari'"

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl Govern està disposat a "matisar" la seva proposta d'introduir una taxa turística després de les crítiques que ha rebut del sector. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha explicat que no la imposaran "manu militari" i que la negociació amb el sector està "oberta". Amb tot, ha subratllat que no és un caprici sinó que és una necessitat, perquè el seu objectiu és recaptar fons per promoure el turisme en un moment en què escassegen els recursos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat continuarà el diàleg que ja va iniciar la setmana passada amb representants del sector i els consellers Mena i Mas-Colell. Malgrat aquesta voluntat de matisar la taxa, el portaveu del Govern no ha plantejat en cap moment la possibilitat de retirar-la, ni tan sols després de les crítiques rebudes per part del ministre d'Energia i Turisme, José Manuel Soria. Homs ha demanat "sentit de responsabilitat i generositat" a tots els sectors i administracions.

El Govern també ha donat llum verda a l'aplicació de les dues lleis òmnibus aprovades fins ara per reactivar l'economia. Com a exemple, Homs ha explicat que representaran un estalvi de 30 milions d'euros en el sector del turisme i de 50 milions en el sector químic. Per explicar-ne l'abast, l'executiu elaborarà un pla de comunicació amb el suport de les cambres de govern, Foment del Treball i Pimec.

stats