Política 07/07/2015

El Govern aprova un "pla estratègic" per donar compliment a la llei de transparència

L'executiu demanarà un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora per "conciliar" aspectes de la llei de transparència i drets fonamentals

N.orriols / O.march
1 min
La portaveu del Govern, Neus Munté, en roda de premsa després del Consell Executiu / ACN

BarcelonaEl Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el "pla estratègic de transparència 2015-2017", que estableix els "objectius prioritaris" en matèria de transparència per donar compliment a la llei aprovada pel Parlament i que ha entrat en vigor aquest juliol. La portaveu de l'executiu, Neus Munté, ha destacat en roda de premsa que la Generalitat ha estat "pionera" en transparència i accés a la informació i ha remarcat el "canvi de cultura" que ha representat pel "Govern" i també per la "societat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El pla estratègic consisteix en sis eixos i trenta-dos objectius específics, que tenen a veure amb la transparència de l'activitat pública, el dret d'accés a la informació, obligacions de bon govern, foment de la participació ciutadana, sensibilització i mesures de govern obert. Entre les 124 actuacions que preveu destaca la publicació del Portal de la Transparència, el control financer d'ajuts i subvencions, la creació del Registre de grups d'interès o la posada en marxa de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública.

El pla estratègic ha estat elaborat en col·laboració amb el Comissionat per a la Transparència, que dirigeix Núria Bassols, i incorpora "mecanismes de seguiment" i "avaluació interna i externa" per fer seguiment del compliment dels objectius que es marca.

Munté també ha anunciat que demanaran un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora per "conciliar" els aspectes de la llei de transparència i, alhora, "garantir drets fonamentals".

stats