Política 28/06/2011

El Govern divideix la llei òmnibus en tres parts per correspondre a l'oferta de pacte del PSC

El portaveu, Francesc Homs, remarca que també ho havien demanat el PP i ERC però dóna la "benvinguda" als socialistes al consens, tot i que a més de paraules els demana fets.

Pere Martí
1 min

BarcelonaFinalment la llei òmnibus es dividirà en tres lleis: la llei de simplificació, la llei d'agilitat i reestructuració administrativa i la llei de promoció econòmica. El Govern ha aprovat avui aquesta divisió a petició de l'oposició i també deixarà fora la reforma de la CCMA i altres aspectes, tot i que no ha concretat quins. Entre aquests hi podria haver la llei d'urbanisme, que els socialistes també han demanat que es discuteixi per separat, però el Govern veu molt difícil poder-ho fer, perquè vol tenir aquest paquet de lleis aprovades abans d'acabar l'any i per aconseguir-ho el govern les ha d'aprovar en la seva reunió ordinària de dimarts que ve com a molt tard.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La divisió de la llei òmnibus suposa un clar gest de cap als socialistes, després que l'executiva del PSC acordés ahir allargar la mà al Govern per pactar temes essencials, com l'esmentada norma o la llei electoral. Aquesta tarda està previst que es tornin a reunir una delegació parlamentària de CiU i una del PSC per mirar de tancar l'acord. CiU també s'ha reunit prèviament amb el PP aquest matí, perquè no vol irritar el grup que li manté el suport als pressupostos. Homs fins i tot ha volgut remarcar que el PP ha actuat amb més "responsabilitat" perquè ha avalat els comptes, mentre que el PSC només ha promès "bones paraules".

stats